donderdag 30 juni 2016

Handreiking voor de procesbegeleider : werkwijzer samen leren

Wijbe Douma, Inge Andersen
[s.l.] : School aan Zet, 2016. - 20 p.
School aan Zet ontwikkelde de Werkwijzer samen leren. Dit is een online uitwerking van het Ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven. Bestuurders, schoolleiders en leraren krijgen theorie en tools aangeboden om samen op weg te gaan naar een lerende organisatie. Bestuurder, schoolleider of leraar kunnen zelf of onder begeleiding van een procesbegeleider met de Werkwijzer aan de slag. Voor procesbegeleiders is de Handreiking voor de procesbegeleider ontwikkeld. Hierin worden tips gegeven om het proces rondom de Werkwijzer in gang te zetten en te stimuleren. Open de Handreiking voor de procesbegeleider

zaterdag 18 juni 2016

Leiderschapsstijlen voor een VUCA-wereld

Hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg, Margriet Sitskoorn, verzorgde de afsluitende keynote tijdens de jaarlijkse onderzoeksconferentie van Kennisnet en NRO op 15 juni in de Flint in Amersfoort. In haar verhaal verwees ze naar het acroniem VUCA, dat beschrijft hoe de wereld anno nu het leven zo uitdagend maakt. Het begrip is afkomstig van het Amerikaanse leger.

De letters staan voor:
V = volatile, ofwel volatiel, continu in beweging en snel veranderend
U = uncertain, ofwel onzeker en onvoorspelbaar
C = complex, ingewikkeld, alles hangt met alles samen en beïnvloedt elkaar
A = ambiguous, ofwel dubbelzinnig, afhankelijk van interpretatie en daardoor verwarrend

In een blog van Marlies Hoving vond ik een verwijzing naar het boek ‘Leaders Make the Future: Ten New Leadership Skills for an Uncertain World’ van Bob Johansen. De blog citeert tien leiderschapsvaardigheden die je nodig hebt voor het overleven in de VUCA-wereld, zoals het kunnen organiseren van een sociaal netwerk rond een specifiek doel en kennis delen, in plaats van deze voor jezelf te houden.

zaterdag 11 juni 2016

Peter Senge komt naar Nederland

Op 16 november vindt het congres 'Making Shift Happen 2016 Creating Learning Organizations' plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Sprekers op deze dag zijn o.a. Peter Senge en Pete Dudley.

De organisatie schrijft: "Om op veranderingen, innovatie, nieuwe ideeën over pedagogiek en didactiek, lesgeven, de rol van de docent, bestuur, technologische veranderingen, PLG’s, krimp, of anders samengestelde groepen leerlingen in te in te kunnen spelen moeten scholen lerende organisaties worden. Helemaal geen simpele opgave om ook nog de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen!"

donderdag 2 juni 2016

DRIE : vormgeven aan organisatieontwikkeling

Manon Ruijters, Ingelien Veldkamp
Deventer : Kluwer, 2012. – 209 p.
ISBN 9789013076981
Presentatie van een model voor organisatieontwikkeling rondom vier aspecten die in elke activiteit een rol spelen: Destinatie, Ruimte, Interventie en Eigenaren. Het model -DRIE- combineert inzichten uit verschillende disciplines, zoals organisatieontwikkeling, leren in en van organisaties, organisatie- en veranderkunde en de invloed van ruimte/architectuur en verbindt dit met praktijkervaring. De essentie van DRIE is: weten wat je doet en waarom je het doet; creativiteit de ruimte geven, maar ook bewust expliciteren. Gaat het wel of niet werken in deze specifieke situatie en waarom?
Plek in kenniscentrum: Management 19120-RUIJ